Ante Delija uspio je ispraviti kiks iz prvog kola PFL-ovog teškaškog turnira te se pobjedom nad Chandlerom Coleom plasirao među četiri najbolja, nakon čega ostaje u konkurenciji za osvajanje milijuna dolara. Naravno, to je uspio jednim dijelom i zbog toga što su se poklopili ostali rezultati koji mu odgovaraju, piše Fightsite.hr.

Prva pomoć Deliji bila je pobjeda Renana Ferreire nad Carlom Seumanutafom sudačkom odlukom, čime je Brazilac došao na tek četiri boda, svakako nedovoljna. Ante je tako već u svojoj borbi mogao osigurati polufinale, ako pobijedi za manje od četiri minute i 21 sekunde, čime bi bio ispred Denisa Goltsova, ako ovaj doživi poraz od Brandona Saylesa.

Od samog početka vidjelo se koliko je Delija bolji borac od svog protivnika, snažniji i prije svega tehnički kvalitetniji. Odabrao je hrvatski borac taktiku kojom bi što prije odveo Colea u parter, a onda ga tamo završio. To je krenuo raditi putem klinča, no Cole je odjednom taj koji isti koristi za rušenje. Ipak, vrlo brzo Ante dolazi do dominantne pozicije na podu te kreće provoditi svoju taktiku. Prvo je radio s leđa, a onda pred kraj druge minute mijenja na prednju poziciju. Ipak, brzo nakon toga prelazi na bok. Izvukao se Cole sredinom runde i ustao, nakon čega su borci ponovno u klinču.

Ante je tu ponovno dominantan i nisu dugo borci bili na nogama. Strpljivo je hrvatski teškaš radio te je u posljednjoj minuti napokon dočekao poziciju odakle će plasirati udarce. Njih je bilo sve više, no Cole se još uvijek inteligentno branio, sve do ulaska u posljednjih pola minute, kad su isti postali sve jači. Sudac Keith Peterson primijetio je da je akcija postala jednostrana te je prekinuo borbu nakon četiri minute i 38 sekundi prve runde.

Više pročitajte ovdje.

FOTO:Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here