Ukratko – nikako.

Naime, redakciji Dubrovniknet-a obratila se nekolicina čitatelja koji, iako su preboljeli koronavirusa, a neki su čak zbog težih simptoma bolesti bili i hospitalizirani, nisu uspjeli dobiti digitalnu covid potvrdu.

Naime, ono što im je svima zajedničko jest da su testirani brzim antigenskim testom, što im je navedeno kao razlog nemogućnosti izdavanja potvrde.

S pitanjem kako osobe u takvoj situaciji mogu ishodovati covid digitalnu potvrdu obratili smo se Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

“Osobe koje su preboljele koronavirus, a testirane su brzim testom ne mogu dobiti covid putovnicu. Na razini cijele EK je takva odluka i naš je Zavod već u nekoliko navrata pisao da bi tu odluku trebalo revidirati”, stoji u odgovoru HZJZ-a.

Naknadno smo im dostavili i pitanje mogu li navedene osobe, na temelju pozitivnog brzog antigenskog testa, dobiti potvrdu o preboljenju bolesti koja im onda može poslužiti kako bi prešli granicu bez testiranja, iz HZJZ-a su odgovorili kako navedene osobe ne mogu ni na taj način dobiti potvrdu, te da im u slučaju prelaska granice treba PCR test.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here