Vlada je danas ujutro na telefonskoj sjednici donijela nove mjere za ublažavanje rasta cijena motornih goriva, piše Jutarnji list. Nakon održane sjednice nove mjere javnosti je predstavio premijer Plenković.

 “Zbog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata mi smo očekivali da će dvotjedni rok prve mjere prouzročiti rast cijena. No, odlučili smo i ovaj put intervenirati tako da smo fiksirali najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koji se ne nalaze na autocestama. Jedino što će se sutra dogoditi u smislu povećanja cijena je rast goriva na autocestama, cijena za dizelsko gorivo će biti 14,57, a za benzin na 14,06 kuna”, rekao je premijer Plenković dodajući da se to odnosi na 94 posto postaja.

“Time smo očuvali standard velikog broja naših sugrađana. Ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda naših građana i omogućuje intezivnu turističku sezonu” rekao je premijer.

Na ostalim benzinskim pumpama cijene će biti 13,08 kuna za eurodizel, a benzin 13,50 kuna.

Plenković je također dodao da bi, u slučaju da nije bilo Vladinih mjera, cijena dizela bila 16,64 kune, benzina 15,95 kuna, a plavog dizela 11,83 kune.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here