Premijer Andrej Plenković  obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, prve ovogodišnje. Kako navodi Index.hr, indirektno je najavio smjenu ministra graditeljstva Ivana Paladine o kojoj se već neko vrijeme govori u javnosti. 

“Razgovarali smo i o dinamici obnove, obnova ostaje prioritet u ovoj godini, dakle ubrzanje tog procesa. U tom pogledu sam dobio bjanko potporu (HDZ-ovog Predsjedništva) za određene kadrovske promjene koje će se dogoditi u sljedećim danima, a vezane su upravo za ovu temu. S te strane ćemo nakon dodatnih konzultacija, koje će uslijediti u narednih nekoliko dana, obavijestiti javnost i s time naravno upoznati Hrvatski sabor”, kazao je. 

Komentirao je ponovno poskupljenja do kojih je došlo s uvođenjem eura.

“Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost u ovim trenucima. I onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način. Prevarantski način je dizati cijene na način da štetite svojim građanima i gospodarstvu. Mislite da sebi nešto zarađujete. Državi i vladi koja je ostvarila velike ciljeve radite političku štetu jer se sad oni koji su pobjegli iz sabornice ili bili među posebno pametnima koji su glasali protiv misije pomoći Ukrajini javljaju i sole nam pamet da nešto nije dobro”.

“Vlada ne ide unaprijed s time da misli da je dio gospodarskih subjekata prevarant. Mi nismo tako odgojeni. Odgojeni smo da radimo dobro i da očekujemo od drugih da se tako ponašaju. Zato smo donijeli zaključak na prošloj sjednici vlade koji ima vrlo jasnu poruku – vratite cijene na one prije uvođenja eura. Ponavljamo to još jednom. Sve službe su na terenu i radit će”, rekao je Plenković.

Pa ponovno zaprijetio svima koji su poskupjeli 1. siječnja. 

“Ako se to ne dogodi (vraćanje cijena na stare), a vidim da neki puštaju da nemamo alate, itekako imamo alate i nećemo ih oklijevati koristiti već u petak. 

Plenković je najavio i konkretne alate koje bi vlada mogla aktivirati u petak ako se do tada cijene ne vrate na stare. Kako je rekao, mogući alati su od toga da se propiše vraćanje cijena na neko ranije razdoblje pa do ukidanja suvencija i dizanja poreza. 

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here