Premijer Andrej Plenković demantirao je informaciju koju su prenijeli mediji, a prema kojoj je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio obvezno cijepljenje, javlja Dnevnik.hr.

“Preneseno je kao da je najavio obvezno cijepljenje, to nije istina. Ide se za tim da djelatnici zdravstva i socijale s obzirom na procijepljenost, koja je dobra, budu cijepljeni, ne da je obvezno. Razgovaramo o trećoj dozi. Razgovaramo i o cijepljenju djece, onih sa slabim imunitetom”, objasnio je Plenković.

“Ne možemo obvezno cijepljenje uvesti ni za koga, cijelo vrijeme govorimo da vjerujemo u mudrost građana – ne postoji osoba koja ne zna da je preminulo više od 8000 osoba u Hrvatskoj, da su mnogi ostali bez posla, da je preminulo četiri milijuna ljudi u svijetu, te da držimo najnižu kamatu ikada i da smo nadomakEU zone”, naveo je.

“To nije točno. Pitalo ga se za COVID potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina”, kazao je Plenković i dodao kako se obveza cijepljenja ne može uvesti. “Mi prisiliti nekoga da se cijepi – ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati”, dodao je Plenković.

“Ne planiramo raditi ni veliko postrožavanje mjera. Kad smo nabavili tolike količine cjepiva da se baš svatko može cijepiti, kao i svi strani državljani koji se zateknu u Hrvatskoj, mi smo, kao Vlada, ispunili svoj zadatak. Svaki građanin koji se želi zaštititi – to može”, rekao je Plenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here