– Svi zajedno ćemo nastojati ublažiti i spriječiti izgledan rast cijena energenata, tu mislim na rast cijena i struje i plina od travnja, rekao je premijer Plenković nakon današnje sjednice Vlade.

-Ići ćemo s tri seta mjera – povećati naknade za socijalno ugrožene, to su vaučeri do 200 kuna za struju. Ostavit ćemo mogućnost da se time plaćaju i režije plina. Vjerojatno ćemo proširiti i opseg kućanstava koji primaju tu naknadu. I treće – podići ćemo taj iznos, a koliko, procijenit ćemo kad vidimo koliko će energenti poskupjeti”, rekao je.

– Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP, rekao je premijer.

– Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a. Znamo da je PDV na struju 13%, na plin je 25%, tu postoji prostor koji ćemo iskoristiti da smanjimo ukupan iznos cijena za građane. Svi resori na dnevnoj razini razgovaraju o tome, pa i ja osobno. Tu ćemo pokazati još jednom da interveniramo svaki put kad nam je prioritet očuvati ekonomski i socijalni standard građana, rekao je Plenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here