Premijer Andrej Plenković će sa suradnicima danas obići francuski nosač zrakoplova koji se nalazi u blizini Dubrovnika. O tome se oglasilo i Ministarstvo obrane.

“U utorak 15. ožujka 2022. nosač zrakoplova „Charles de Gaulle“ obići će predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj i posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević.

Godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje tijekom ožujka 2022. godine provode se bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom u kojima će sudjelovati snage HRZ i snage s francuskog nosača zrakoplova „Charles de Gaulle“.

U utorak i srijedu, 15. i 16. ožujka 2022. u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. Eskadrile lovačkih aviona i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova „Charles de Gaulle“.

Letovi će se provoditi u skladu s najavljenim planovima u odobrenim zonama, a u sklopu kojih su planirani i formacijski preleti gradova sjevernog Jadrana”, navodi se u priopćenju MORH-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here