Art radionica Lazareti u sklopu programa Perforacije u  petak 10. lipnja s početkom u 21 sat najavljuje izvedbu predstave Zagrebačkog plesnog centra Bestjelesno.

Plesna predstava – BESTJELESNO

Autori: Mia Zalukar, Bruno Isakovic
Muzičko oblikovanje: Hrvoje Nikšić / Kramasonik
Kostimografija: Ana Fucijaš
Izrada kostima: Aleksandra Jurisic Rastovic
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Adaptacija svjetla za ARL: Marko Mijatović

Produkcija: Malo Sutra, Udruga Domino
Podrška: Zagrebački plesni centar
Teaser / photo: Neven Petrović

Prazan prostor pred nama označava mogućnosti na koje smo bili navikli, snove koje trebamo ostvariti i, naravno, predstave koje želimo napraviti. Međutim, prostorom se polako širi promjena još nepoznatih posljedica koja zahvaća sve što znamo, mi koji postajemo i svjedoci, i sudionici, i žrtve, i krivci. U jeku smo pandemije i mogućnosti na koje smo navikli se sužavaju, životi ostaju neisplanirani, ne sanjamo više budućnost koju trebamo ostvariti, nego prošlost kojoj se želimo vratiti.

Predstava koju želimo raditi prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na predstavu samu. Prostori se mjere mogućnostima razmaka među ljudima, stvaraju se novi protokoli ponašanja, miješaju se značenja slobode i odgovornosti. Srž transformacija kroz koje prolazimo prikazujemo pokretom koji je zaražen mehanizmima prihvaćanja nove stvarnosti. Krećemo se nećkajući se, zalazimo u ludilo, protestiramo bijesni, u sukobu smo sa svime, ne vjerujemo nikome, izmoreni smo i pokoreni. Krećemo se opterećeni nadom u povratak na staro, na ono što znamo kao normalno. Krećemo se do iscrpljivanja, a ono je zadnja točka prije prihvaćanja nove stvarnosti. Takvi sjedimo u prostoru, promijenjeni, maskirani, novi, normalni. Bestjelesni.

Rezervacije ulaznica: arl@arl, inbox naše FB stranice
Cijena ulaznice – 40 kn
Za studente, učenike, nezaposlene, umirovljenike – 20 kn 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here