Dubrovački Crveni križ podijelio je danas 16 diploma djeci polaznicima male škole plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“. Sveukupno je projektom bilo obuhvaćeno 25 djece.

Školica plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“ organizirana je od 2. do 20. kolovoza 2021. godine uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa kroz projekt „Sigurnost na vodi“ i uz potporu Grada Dubrovnika.

Djeca su savladavala osnovne tehnika plivanja, upoznata su s kodovima Hrvatskog Crvenog križa o sigurnom ponašanju na vodi, te su se zabavila na „igralištu moru“ na plaži Mandrač-Solitudo.

„Ovo mi je najbolje što mi se dogodilo ovo ljeto, možda bi moglo biti malo manje prenaporno“, kaže M. jedna naša mala plivačica koja je odagnala bojazan od ronjenja. „Ja bi da su naši instruktori s nama cijelo ljeto“, nadodaje I., „jer ovo je predobro“. „Ja ću i dogodine!“ kaže E.

“Zahvaljujemo se instruktorima i spasiocima koji su proveli obuku, te roditeljima na povjerenju koje su nam ukazali”, kazali su iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik te dodali da planiraju nastaviti s ovim projektom, a sve u cilju prevencije nesreća na vodi i moru.

FOTO: FB Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here