Centralni zdravstveni sustav Republike Hrvatske ne radi od jučer ujutro, što se odrazilo na nemogućnost slanja elektronskih uputnica i recepata u sustavu.

-To nije prvi put da se događa, ali je prvi put da traje tako dugo – komentar je jedne dubrovačke liječnice u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koja dodaje:

  • -Sve ostale radnje se u programima koje imamo mogu obavljati i ne ometa nam rad, jedini je problem što ne možemo slati elektronske uputnice i recepte, pa pacijenti moraju fizički doći po njih – kazala je.

Nenad Korkut, glasnogovornika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), pod kojim CEZIH radi je izjavio za medije:

– Znamo za probleme u radu CEZIH-a i službe koje održavaju taj program rade na otklanjanju poteškoća. Određeni segmenti CEZIH-a su “otpadali”, ali se u ni jednom trenutku nije dogodilo da kompletni CEZIH ne radi – rekao je Korkut dodajući kako su korisnici sustava CEZIH odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni i zamoljeni da prijeđu u način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima u nijednom trenutku ne bi bilo upitno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here