Povodom obilježavanja jubilarne 25. ekološke akcije čišćenja podmorja projekt Pogled u plavo dolazi u Grad Dubrovnik u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS, Ekološko ronilačkog kluba Ragusa i Plave promocije.

U sklopu Pogleda u plavo za sve zainteresirane građane i goste bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 19. svibnja u periodu od 10:00h do 21:00h i 20. svibnja 2022. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na lokaciji Peskarija / Stari gradska luka Dubrovnik.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku roniti uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a podršku su pružili Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Županijska lučka uprava, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Turistička i ugostiteljska škola – Regionalni centar kompetentnosti te Dubrovački vatrogasci.

Posjetitelji Pogleda u plavo će roniti uz sigurnost i stručno vodstvo instruktora ronjenja i ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa, a sve u sklopu velike jubilarne ekološke akcije „EKO DUBROVNIK 2022.“

Nakon predavanja o štetnom utjecaju mikroplastike na more i morske organizme, 21. svibnja provodit će se velika ekološka akcija čišćenja podmorja EKO DUBROVNIK 2022. u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here