Informacija o pritvaranju Igora Legaza o kojoj je dubrovniknet.hr jučer pisao, potvrđena je danas u odgovoru iz PU dubrovačko neretvanske. U priopćenju koje je stiglo pojašnjavaju se razlozi, odnosno radnje koje su prethodile Legazovu pritvaranju.

Evo što pišu iz Policije:

Vezano za dostavljeni upit obavještavamo Vas da je muškarac u dobi od 61 godine u ranim jutarnjim satima 19. srpnja ove godine u moru u uvali Lapad zatečen kako pilom za željezo reže metalni nosač pristaništa koji se nalazi u moru. Kada je u more ušao građanin u dobi od 34-godine koji je izronio alat korišten u rezanju pristaništa 61-godišnjak mu je uputio prijetnju smrću, a osim njemu, prijetnju je posredno uputio i njegovom ocu.
Potom je 61 godišnjak uhićen i doveden u prostorije policije gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu Javnog pomorskog dobra Republike Hrvatske i kaznena djela „Prijetnja“ na štetu dvije osobe. Također je utvrđeno da je tijekom kolovoza prošle godine iz spomenute Uvale otuđio 36 metara konopa na kojem se nalazilo 30 plutača za označavanje skutera na moru, oštetivši vlasnika za novčani iznos preko 5 tisuća kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here