Policijska rasprodaja pronađenih i napuštenih stvari, koju je u petak organizirala PU Dubrovačko-neretvanska ispred Vila Palme, zaintrigirala je Dubrovčane.

Iako je javno oglašeno kako prodaja kreće u 9 i 30, u 10 kad smo mi učinili đir, gotovo svi predmeti su se prodali.

Fotoaparati, kamere, bicikli do 200 kuna

Prodavali su se danas tako fotoaparati, kamere, trimeri, kanistri za gorivo, bicikle. I to po izrazito povoljnim cijenama. Najviše za 200 kuna.

Riječ je o predmetima koji su pronađeni i predani policiji, a koje njihovi vlasnici nisu nikad došli tražiti i kojima je istekao rok čuvanja.

Kako nam je kazao zamjenik načelnika PU Dubrovačko-neretvanske, Miro Bajo, kojeg samo ispred Vila Palme zatekli, ostali su iznenađenim današnjim odazivom građana.

Iznenađeni odazivom građana

“Kako vidite ostalo nam je samo par predmet. Doduše nije ih ni bilo puno, ali ono što je bilo, prodano je. I sami smo iznenađeni interesom. Iako smo objavili da prodaja kreće u 9:30, mnogi su ovdje bili jutros već oko osam”, kazao nam je Bajo.

“Jedan mladić je ovdje bio oko osam. Razgledao je biciklu. Otišao je popiti kavu, no nakon desetak minuta se vratio i čekao do službenog početka prodaje kako bi je kupio. Jedan je kotač bio oštećen, ali riječ o brzincu, koji je ispravan. Cijena je bila 50 kuna. Bilo je tu danas dosta bicikli, svih vrsta i za sve dobne kategorije”.

“Zaista smo iznenađeni odazivom građana. Ovo organiziramo po prvi put i na određeni način pokazalo nam je kako se organizirati za iduću prodaju. Da smo prodavali kako su ljudi dolazili sve bi i prije 9:30 pošlo”, kazao nam je Bajo te pojasnio kako će se sredstva prikupljena prodajom uplatiti u državni proračun.

Oni koji su danas dovoljno uranili kako bi kupili željene predmete, kupovnu cijenu su morali platiti na licu mjesta i u gotovini. Ova policijska rasprodaja odvijala se po načelu viđeno-kupljeno, a naknadne reklamacije u pogledu kvalitete i ispravnost neće se uvažavati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here