Iako se sterilizacije uličnih mačaka provode konstantno, iako su besplatne, i dalje je veliki broj odbačenih neželjenih mačića kako nam kažu volonteri udruženi oko stranice Udomljavanje i sterilizacija mačaka Dubrovnik.

Stoga, želimo podsjetiti svih da su besplatne sterilizacije još uvijek dostupne. Uz sredstva koja je donirao Grad i koja su za ovu godinu potrošena, neprofitna organizacija ETN, o čijoj smo donaciji obavijestili javnost u listopadu prošle godine, ponovno je donirala određeni iznos sredstava koja se moraju potrošiti do kraja ove godine. Ako se ne potroše, ne mogu se prenijeti u sljedeću godinu.
Ovom donacijom obuhvaćena su sva sela i općine u okolici Dubrovnika, ne samo gradske mace. Znači i Župa, i Konavle, Dubrovačko primorje, Pelješac itd.

Zato, zajedno sa volonterima, pozivamo sve vas koji znate za neke ulične mace koje nisu sterilizirane, a u mogućnosti ste ih uhvatiti, da odvojite nešto od svoga vremena, zakažete termin i odvedete ih na sterilizaciju. Time im pružamo duži i zdraviji život, a ujedno poboljšavamo i uvjete našeg suživota s njima. Sve sterilizirane mace bit će ujedno i tretirane protiv svih parazita.

Besplatne sterilizacije se provode u ambulantama Bobanović, Lapad (tel. 020357345) i Anima Vita, Stara Mokošica (tel.020454333).

Pomozimo svi u smanjenju populacije uličnih maca na najbolji i najhumaniji način te smanjimo njihovu patnju i stradavanje na našim ulicama.

foto: Facebook/Udomljavanje Sterilizacija Mačaka Dubrovnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here