Od ponedjeljka, 21. veljače, u Kinu Visija kreće se s portretiranjem američkog filmskog redatelja Johna Hustona.

Program otvara njegovo antologijsko djelo Malteški sokol, film koji je bio nominiran za Oscara u više kategorija. Osim što je riječ o Hustonovu redateljskom prvijencu, ujedno je i jedno od najuspješnijih detektivskih filmova svih vremena, a sjajnim tumačenjem glavne uloge Humphrey Bogart se probio u vrh tadašnjih holivudskih zvijezda.

Ciklus nastavljamo filmom Čovjek koji je želio postati kralj, izvrsnom humornom pustolovinom temeljenoj na istoimenoj priči Rudyarda Kiplinga, a u kojoj su glavne uloge povjerene Sean Conneryju i Michael Caineu.

Tjedan poslije možete započeti sa romantičnom avanturističkom dramom ovjenčanom zlatnim kipićima.

Riječ je o Afričkoj kraljici, fiilmu u kojem ponovno briljira Humphrey Bogart uz partnericu Katharine Hepburn, a koji je komercijalno najuspješniji Hustonov film kojeg odlikuju temeljna obilježja njegova autorskog rukopisa.

U ciklusu koji traje do kraja ožujka svoje mjesto našli su i psihološka drama, adaptacija istoimene kratke priče Tennesseeja Williamsa pod nazivom Noć Iguane, legendarna kriminalistička drama Džungla na asfaltu, a program će zatvoriti njegov najnagrađivaniji film, impresivna pustolovna vestern drama Blago Sierra Madre.

Ne propustite ponedjeljke u Visiji i uživajte u izboru autorskih radova redatelja koji su ostavili neizbrisive tragove u povijesti filma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here