Vikend i početak idućeg tjedna bit će u znaku pravog ljetnog vremena – uz čestu vrućinu i podosta sunčanih sati. Štoviše, pred nama je još jedan ovogodišnji toplinski val, a osim visoke temperature, nekima će neugodu barem do sredine novoga tjedna stvarati i južina.

Pritom će već s utorkom rasti vjerojatnost za lokalne pljuskove, pogotovo na zapadu unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana, a jugo će duž većeg dijela obale postupno slabjeti.

Naime, posvuda razmjerno vjetrovito bit će u nedjelju i ponedjeljak, zbog čega će i noći na Jadranu često biti vrlo tople te mnogima neugodne za spavanje. No, u subotu još većinom slab vjetar te mirno ili tek malo valovito more, prognoza je koju je za HRT pripremila Tanja Renko iz DHMZ-a. 

Dodala je kako će velikim vrućinama odolijevati samo gorski krajevi te da će osim iznadprosječne topline nekima smetati i južina te sparina.

Od ponedjeljka su izdana i upozorenja za toplinske valove. Za dubrovačko područje DHMZ je objavio kako će najtoplije biti u utorak kada je izdano i narančasto upozorenje što predstavlja veliku opasnost od toplinskog vala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here