Župan Nikola Dobroslavić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić sastali su se u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem.

Na sastanku je razmotreno stanje projekta Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje te su dogovoreni daljnji koraci u provedbi projekta.

Istaknuto je kako je, za razliku od prve, ponovljena javna nabava dala realnije ponude te da provedbu projekta treba nastaviti, i to na način da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fond za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurati razliku sredstava u odnosu na prvobitnu procjenu iz Studije izvodljivosti.

Također, tijekom razgovora o provedenim postupcima javne nabave rečeno je da, premda su i u drugoj javnoj nabavi cijene više od procijenjenih, najniža ponuda sada iznosi čak 167 milijuna kuna manje od najniže ponude iz prvog postupka. Time je potvrđeno zajedničko stajalište da su ponude iz prvog nadmetanja bile nerealne i da je javnu nabavu trebalo ponoviti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here