Optužno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku potvrdilo je optužnicu za tragediju u Hidroelektrani Plat, a u kojoj su poginuli Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko, a sedam radnika je ozlijeđeno.

Optužnica je podignuta prošle godine u kolovozu, a danas i potvđena protiv bivšeg direktora pogona hidroelektrane Mata Miškovića te dvojice direktora u HEP Proizvodnji, Nikole Rukavine i Željka Starmana. Optužnicom se terete i dvojica nadzornika radova Ivica Nujić i Miljenko Vučić.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 3. kolovoza 2020., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1953., 1970., 1956.) zbog počinjenja kaznenog djela teško djelo protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova te protiv pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu odgovorne za počinjenje istog kaznenog djela u vezi sa kaznenim djelom opasno izvođenje građevinskih radova i protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1947.) zbog počinjenja po jednog kaznenog djela teško djelo protiv opće sigurnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here