Crnogorski premijer Dritan Abazović najavio je da će sadašnja ploča u Morinju biti zamijenjena novom na kojoj će činjenično biti navedeno tko je odgovoran za ratni zločin počinjen na mjestu nekadašnjeg vojnog objekta.

Kako navode vijesti.me Abazović tvrdi da Vlada nije bila upoznata s postavljanjem ploče i odbacuje interpretacije da je protiv obilježavanja zločina postavljanjem ploče.

“Mi smo za to da se ploča postavi u skladu za zakonom, ovo što je sad postavljeno, postavljeno je suprotno zakonu bez znanja Vlade i Općine Kotor i suglasnosti Ministarstva kulture. Ljudi (bivši ministar vanjski poslova Ranko Krivokapić i obrane Raško Konjević) počinili su kazneno djelo. Imali su politički interes i učinili takvu stvar”, kazao je Abazović za vijest.me.

Abazović je dodao kako je Hrvatska obaviještena i da je prilikom susreta s premijerom Plenkovićem pokušao objasniti da nema problema s obilježavanjem, ali da to nije urađeno u skladu s procedurama.

“Razgovarali smo s predsjednikom Općine Kotor Vladimirom Jokićem, oni samo trebaju uputiti dopis prema Vladi da su spremni da se tu postavi obilježje. Ne možemo s tekstom koji su oni (Krivokapić i Konjević) tu postaviti amnestirati tadašnju vlast u Crnoj Gori. Ne možemo stavljati da je to radio netko u ime Crne Gore, a da Crna Gora o tome nije imala pojma, to je taj narativ. Tako se falsificira povijest, nego činjenično navesti tko je bio i tko je odgovoran i zamijeniti ploču. Bit će postavljena u skladu za zakonom i odgovarajućim tekstom i mislim da te radnje trebamo završiti u narednom periodu”, zaključio je Abazović.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here