Premijer Andrej Plenković i nekoliko članova vlade u Opatiji su s predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima razgovarali o turističkim rezultatima i daljnjem tijeku sezone u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada i turističkog sektora, piše Index.hr.

Osim premijera, na sastanku su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

“Mogu reći da smo s ovako kvalitetnim i sadržajnim dijalogom dobili realnu i uspješnu sliku turističke sezone. Danas ima više turista nego cijele 2020. godine. Od 1. siječnja do 31. srpnja imamo veće prihode fiskaliziranih računa nego što je to bilo 2019. godine. Što se tiče prihoda, možemo biti zadovoljni, bit će veći nego što smo očekivali”, rekao je među ostalim.

“Što se tiče mjera nakon godišnjih odmora, imamo puno cjepiva, skoro 50 posto cijepljenog odraslog stanovništva. Sporo i teško ćemo doći do 60 posto, više očito ne”, rekao je Plenković.

“Morat ćemo balansirati s mjerama i nastojati procjenjivati što činiti dalje. Pratit ćemo trendove u drugim zemljama, o trećoj dozi, o besplatnim testovima. Donosit ćemo odluke da zaštitimo naše građane. Vodit ćemo računa o svima, i onima koji su se cijepili i onima koji se nisu”, zaključio je.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here