Premijer Andrej Plenković se danas sastao s predstavnicima sindikata zaposlenih u državnim i javnim službama. Nakon sastanka se obratio javnosti i rekao da je postignut dogovor, navodi portal Index.

“Mi smo u nekoliko godina napravili zaista veliki iskorak. U mandatu ranijih Vlada od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2016., osnovica se nije dizala i ona je tada bila 5108.84. Mi smo kroz naš dijalog, zajedničke dogovore, u okvirima ekonomskih i financijskih mogućnosti države dizali tu osnovicu nekoliko puta da bi je ukupno digli do sada na 18.31%”, rekao je Plenković.

“Postigli smo dogovor oko 3 točke. Povećali smo sredstva za sistematske preglede s 500 kuna na 1200 kuna, povećali smo trošak za prijevoz s 1.20 kunu na 1.35 kunu. Od 1. svibnja osnovicu dižemo za 4%”, rekao je.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem kaže da su pristali na kompromis da viša osnovica krene od 1. svibnja, a ne kako su tražili, od 1. travnja. “Današnji sastanak je bio prijelomni, nakon onih 14. krugova”, rekla je.

Potpisivanje ugovora se očekuje u petak, a novi razgovori o materijalnim pravima su planirani za jesen.

Više pročitajte ovdje.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here