Hladna jutra i večeri na dubrovačkom području, nastavit će se i danas i sutra. Zanimljivo je kako je sinoć oko 23 sata izmjerena rekordno niska temperatura na postaji DHMZ-a na Grudi od – 7 stupnjeva, a jutros čak -11. Dubrovnik bilježi -4 stupnja Celzijeva.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda i danas će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

U većini krajeva prevladavat će sunčano i sutra. Povremeno više oblaka bit će u Slavoniji i Baranji, u noći i ujutro lokalno i uz slab snijeg, te na sjevernom Jadranu gdje je osobito prema otvorenom moru moguća magla.

Magla se ujutro ponegdje očekuje i u unutrašnjosti, osobito središnjoj. Vjetar uglavnom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni.

Na moru ujutro slaba i umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu većinom od -7 do -2, na zapadu ponegdje i niža, na moru od 0 do 5 °C, a na otocima i viša. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 8 do 13 °C.

Slični vremenski uvjeti kao i danas i sutra, očekuju se sve do petka, kad bi temperatura trebala porasti, ali umjesto sunca i bure, stižu jugo i kiša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here