Kristina Kojan Goluža prikazuje svoja sjećanja iz svog konavoskog doma koji je spaljen u Domovinskom ratu.

Prezentacija multimedijalnog rada „Udahni“ Kristine Kojan Goluže održat će se u subotu, 2. listopada 2021. godine u petoj lađi Lazareta, s početkom u 19 sati.

Multimedijalnim radom naziva “Udahni” umjetnica Kristina Kojan Goluža prikazuje svoja sjećanja iz svog konavoskog doma koji je spaljen u Domovinskom ratu, a koji nakon završetka rata zbog podjele imovine više nije u obiteljskom vlasništvu.

Autorica pomoću fotografija i dijapozitiva djelomično rekonstruira ambijent stare kuće, ovaj put na drugome mjestu – u Lazaretima. Fotografije toplih uspomena iz obiteljskih albuma suprotstavlja fotografijama kuće danas, fotografijama koje prikazuju propadanje, traumu i napuštenost.

Tako postavljen umjetnički koncept nastoji problematizirati odnos pozitivne emotivne relacije spram prividno odbojnog, traumatiziranog fizičkog prostora.

Multimedijalni rad “Udahni”; sastavni je dio prigodnog programa kojim Grad Dubrovnik obilježava 30. obljetnicu herojske obrane Grada.

Program će se odvijati u vremenu od 1. listopada do 6. prosinca, a sadržavat će niz prigodnih događanja, koji će se tematski referirati na nesebičnu i hrabru žrtvu hrvatskih branitelja i civila.

Rad se može razgledati radnim danom od 9 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Prilikom boravka u izložbenim prostorima obavezno je nošenje maske, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here