Na prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića, kao predstavnica Grada Dubrovnika u Nadzorni odbor Zračne luke Dubrovnik je imenovana Ivana Vićan, kći Pera Vićana. Prijedlog je prihvatila Skupština Zračne luke na sjednici 29. srpnja 2021. Interese Grada Dubrovnika kao sudioničara u vlasništvu dubrovačke zračne luke u prijašnjem je mandatu NO, obnašala Vilma Kosović, također tada iz redova DDS-a, no kako su se karte u međuvremenu presložile te je Kosović napustila Vićanovu stranku i dobila iskaznicu HDZ-a, uslijedile su promjene.

Ivana Vićan je najmlađa kći Pera Vićana, diplomirana je pravnica i tijekom protekle kampanje za lokalne izbore, često ju se moglo vidjeti u očevom društvu, a s njime je bila i u izbornoj noći koja se slavila u slavnoj baraci. Vićan je u završnim sučeljavanjima u drugom krugu izbora na pitanje kome bi prepustio vođenje svoje privatne tvrtke, ukoliko bi zasjeo u gradonačelničku fotelju, spremno odgovarao da bi to bila Ivana koju je tijekom kampanje nazivao – sin Ivana, čime je naglašavao njihovu bliskost i sličnost.

Postupak omogućavanja svojoj kćeri da postane članicom Nadzornog odbora Zračne luke Dubrovnik ovoga se puta ne naziva roditeljskom ljubavlju, nego klasičnim nepotizmom. A drugo na što ukazuje ovaj postupak je da se ono što se u postizbornom vremenu eufemizmom naziva programskom suradnjom može objesiti mačku o rep. Riječ je o klasičnom koalicijskom dogovoru između HDZ-a i DDS-a, a temeljem kojega je NO Zračne luke zadržao u svom portfelju Pero Vićan. Svako drukčije objašnjenje ne drži vodu. Možda u HDZ-u nije bilo zainteresiranih za ovaj prestižni Nadzorni odbor? Ma, možeš mislit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here