Na pristupnim cestama Pelješkom mostu probijen je četvrti, posljednji tunel. Radi se o tunelu Supava dugom 1290 metara, a koji se nalazi na dionici pristupnih cesta koje gradi grčki Avax.

Tunel Supava čini jedan od najzahtjevnijih dijelova cjelokupnog projekta Cestovnog povezivanja južne Dalmacije i pristupnih cesta Pelješkom mostu s obzirom da je između njega i drugog tunela na toj dionici  – Polakovice, most Ston dug 485 metara, odnosno iz jednog tunela se izravno ide na most, a zatim s mosta opet se izravno ide u drugi tunel. Tunel Polakovica, dug 1242 metra probijen je u srpnju.

U Hrvatskim cestama kažu da je na mostu Ston sve spremno za prihvat i montažu segmenta koji su proizvedeni u Brodosplitu. Na dionici pristupnih cesta koje gradi austrijski Strabag također su dva tunela –  Debeli Brijeg  dug 2467 metara te tunel Kamenice  dug 499 metara. Debeli Brijeg je probijen krajem prošle godine i to 74 dana prije planiranog roka dok je tunel Kamenice probijen krajem travnja ove godine.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/probijen-i-zadnji-tunel-na-pristupnim-cestama-peljeskom-mostu-1537105 – www.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here