Veliki broj upita dobili smo od naših čitatelja vezano za prelazak preko granice s BiH. Kako su nam rekli, granična policija ih je vraćala s objašnjenjem kako se više ne može tek tako prelaziti granica s BiH na 12 sati te kako je potrebna covid potvrda. Provjerili smo s voditeljem službe za granicu, Antunom Ljubićem o čemu se radi i zašto se građane vraća s graničnih prijelaza.

-Ispisana je BiH s liste zemalja u koju se  može putovati bez ograničenja, oni su na crvenoj listi. Građani RH mogu ići u BiH ako imaju covid potvrdu, a ukoliko ju nemaju onda na 12 sati mogu uz osobni, poslovni ili gospodarski razlog. Ista situacija vrijedi i za građane BiH koji dolaze u RH – kazao nam je Ljubić.

Dakle ukoliko netko želi prijeći granicu s BiH na 12 sati morat će graničnoj policiji dokazati razloge putovanja, a to npr. može biti i poslovni sastanak za koji se treba imati valjan dokaz.

Kako pojašnjava Ljubić ovakva odluka je stupila na snagu  24. rujna, a do tada nije trebao nikakav razlog za prijeći granicu na 12 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here