Nakon dugog babljeg ljeta, stigla nam je promjena vremena. Idući će dani biti promjenjivi. Kiša će biti češća, ponegdje moguće i obilnija na Jadranu, te u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, osobito u utorak, kada će biti mjestimice biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, te ponovno u srijedu. Nakon prevladavajućeg juga, povremeno jakog, ponegdje i olujnog – u petak će zapuhati bura, uz koju će biti svježije, uz sve rjeđu kišu.

Zapadnjak će u Dalmaciji prema otvorenom moru biti i jak, a uz obalu u okretanju na sjeverozapadnjak. Navečer ponovno jugo. Nakon pretežno oblačnog, osobito na jugu i kišovitog jutra, danju barem djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu zraka od 17 do 20 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje su u noći i ujutro lokalno mogući izraženiji pljuskovi. Sredinom dana slijedi razvedravanje. Jako jugo ujutro će oslabjeti te prolazno okrenuti na umjeren sjeverozapadni vjetar.

Idućih će dana unutrašnjost Dalmacije i gorje biti pretežno oblačni, često uz kišu i grmljavinu. U sjevernim kopnenim predjelima najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u srijedu, kada će kiša padati tek u noći. U četvrtak će s umjerenim jugozapadnim i južnim vjetrom stizati topliji zrak pa će temperatura zraka biti osjetno iznad prosjeka.

Na Jadranu će u srijedu ponovno zapuhati umjereno i jako jugo, naoblačit će se i padati kiša. Kiša će uglavnom u Dalmaciji biti i obilna te će se zadržati sve do kraja radnogtjedna. Najviše sunčanih razdoblja bit će na sjevernom Jadranu, osobito u petak kada će zapuhati bura.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here