Na svečanoj promociji u Studentskom domu danas su uručene diplome prvostupnicima i magistrima  Pomorskog odjela, Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za primijenjenu ekologiju te prvostupnika preddiplomskog studija Povijest Jadrana i Mediterana.

Na početku se prisutnima obratio rektor sveučilišta Nikša Burum čestitavši im na uspjehu, a potom je Blaž Burum, predsjednik studentskog zbora pozdravio diplomante te istaknuo kako je danas “naše društvo danas bogatije za znanje” te da “mladi svojim znanjem i energijom mogu izgraditi bolje društvo” te pozvao studente da ostanu u našoj zemlji i ovdje grade budućnost.

Studenti su potom dali obećanja da će svoja svoje znanje koristi na dobrobit svog naroda i domovine, kad god je to potreba i da ga neće zloporabiti, da će ostati u vezi sa svojim sveučilištem, dijeliti znanje i čuvati okoliš, a pomorci osobito da će pomagati drugima u nevolji na moru.

Potom su uručene diplome prvostupnicima inženjerima pomorskog prometa, nautičkog smjera: Luki Koboeviću, Maroju Koraću, Ivanu Milinu, Ćiru Peričiću te Nikši Rajevcu.

Magistri inženjeri pomorskog prometa, koji su danas promovirani su: Stjepan Bušlje, Nora Draganić, Frano Hazdovac, Pavo Lukačević i Vanja Mlinar.

Diplomu prvostupnika inženjera računarstva danas su dobili Marijo Crnčević, Ivica Ćurčija, Božo Džanmarija, Ante Jupek, Sandra Komaić, Marino Rosić i Anamarija Vidojević te magistri inženjeri elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija Ivan Marinković i Toni Musulin.

Dobitnik diplome cum laude s prosječnom ocjenom tijekom cijelog studija 4,667 je magistar inženjer računarstva Vlaho Čerjan ujedno i dobitnik Rektorove nagrade, a uz njega je magistarsku diplomu dobio i Mato Vukić.

Prvostupnik Celestin Krajina-Roso dobitnik je prvostupničke diplome inženjera akvakulture cum laude s prosjekom ocjena 4,582, kao i Rektorove nagrade, a magistar inženjer marikulture Mario Prečanica također je dobio diplomu cum laude za prosjek ocjena tijekom cijelog studija 4,527.

Dobitnik Rektorove nagrade na studiju Povijest Jadrana je Toni Franković-Žile prvostupnik, a prvostupnici ovog studija, koji su danas promovirani su još: Karmen Maškarić, Dubravka Mirošević, Jelena Škobalj i Vlaho Vidak Japalak.

U 19 sati promovirani su prvostupnici i magistri struke Odjela za umjetnost i restauraciju te stručni prvostupnici Sestrinstva i diplomirane medicinske sestre i tehničari sa Studija Kliničko sestrinstvo. U 20.30 bit će promocija prvostupnika i magistara struke Odjela za komunikologiju.

Sutra slijedi promocija studenata preddiplomskih sveučilišnih studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te će biti dodijeljene Rektorove nagrade za najbolja studentska znanstvena i stručna ostvarenja. Ukupno će biti promovirana 334 studenta, 152 magistra struke i 182 prvostupnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here