Umjesto klasičnog otvorenja izložbe, danas se u Lazaretima održao puntamenat sa Zvonimirom Pandžom, autorom fotografija s izložbe 10 / 1050, koju je Dubrovačka baština organizirala u suradnji s tjednikom DuList.

Na izložbi su predstavljene fotografije s posljednjih 10 od 1050 festa koje je Grad učinio svome Parcu.

“Iznimno mi je zadovoljstvo što su Zvonine fotografije s deset zadnjih Festa u velikom formatu predstavljanje dubrovačkoj javnosti baš ovdje u Lazaretima. Fotografije su vezane uz monografiju DuLista “Svi Vlahovi ljudi”, koja pokriva deset festa koje je grad učinio svom Parcu”, kazala je Zrinka Lucianović ispred Dubrovačke baštine te dodala kako se neke od danas predstavljanih fotografija ni ne nalaze u spomenutoj monografiji.

“Bili smo na strašnim mukama pri odabiru fotografija. U moru kvalitetnih fotografija i zanimljivih motiva bilo je teško odabrati one koje će predstaviti sve momente Feste”, naglasila je.

“Čast mi je što se u ime redakcije mogu zahvaliti svima, pogotovo kolegama koje nas podržavaju iako smo konkurencija. Zvonin rad je nevjerojatan. Njegovi motivi s Feste nas svaki put iznenade”, kazala je Maria Prkut iz DuLista.

Zvonimir Pandža, autor fotografija, kojemu je ovo i prva samostalna izložba kratko je zahvalio na podršci redakciji, kolegama, prijateljima ali i svim štovateljima sv. Vlaha.

Zvonimir Pandža, rođen je u Splitu. U Dubrovnik, odakle mu je majčina strana obitelji, doselio je u siječnju 1992. godine, a godinu dana kasnije počeo je raditi honorarno za Slobodnu Dalmaciju, kasnije za Večernji i Dubrovački list. U DuListu je od prvog broja. Oženjen je za Elizabeth i otac Luke, Tea, Roka i Kate.

Izložbu do kraja veljače možete razgledati radnim danom od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 12:30. Ulaz je slobodan. Za vrijeme boravka u Lazaretima obavezno je nošenje maske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here