Tomislav i Sandra Petrović profesori su jezika i već petu godinu za redom vode dubrovačku školu stranih jezika Queen Mary.

-Na jednom putovanju na Malti smo doznali da na tom malom otoku uspješno radi 50 jezičnih škola i da je jezični turizam jedna od ekonomskih grana te sredine. Malta je pored Londona, Oxforda i Cambridgea glavni centar u Europi za jezični turizam.

Međutim primijetili smo da taj prekrasan otok ima samo dvije plaže i da svi znaju engleski, ali da između sebe pričaju malteški jezik. Rekli smo si ako je moguće da na Malti cvjeta jezični turizam onda to mora biti moguće i u Dubrovniku, govori Tomislav, profesor njemačkog jezika, koji puno putuje.

-Kao djelatnik u prosvjeti stalno nastojim u nastavi provoditi  najnovije i najuspješnije pedagoške metode, kojima mlade podučavam, ali im uz znanje nastojim dati i samopouzdanje. Naša škola vodi se upravo tim vrijednostima. Kad sam imao 15 -16 godina, mama me poslala u Englesku, pa onda i u južnu Francusku u ljetnu školu jezika. Prije toga bio sam prosječan đak. Nakon tih tečajeva poboljšao sam se u jezicima, ali i u svim ostalim predmetima.

Intenzivan tečaj jezika u trajanju od dva tjedna uz pauze za druženje i odmor uz sport, daju rezultate. I mnogi naši đaci, nakon ljetnog tečaja pokazuju puno bolje rezultate u sljedećoj akademskoj godini, i ne samo iz jezikakaže Tomislav.

Sandra Petrović također radi u prosvjeti s mladima od 15 do 20 godina. Svoje iskustvo pretočila je u ljetnu školu.

-Imali smo đaka, koji nisu baš bili oduševljeni što tijekom ljeta trebaju svaki dan od 9 do 13 sati provesti u nekoj tamo školi, a nakon dva, tri dana nisu htjeli ići doma. Roditelji nam daju povratne informacije, kako su njihova djeca, nakon tečaja postali puno uspješniji u jezicima u školi, a time im je naraslo samopouzdanje i shvatili su da mogu poboljšati ocjene i iz drugih predmeta. S druge strane kroz dvotjedno druženje stvaraju se nova prijateljstva, mladi i djeca uče nešto korisno, a pola dana provode u intenzivnom druženju, bez ekrana.

Mnogi roditelji u Dubrovniku svoju djecu šalju u Englesku kako bi poboljšali svoje znanje jezika, no osnivači i vlasnici „Queen Mary“ dubrovačke škole stranih jezika smatraju da to nije potrebno.

-Naše iskustvo govori kako djeca i mladi idu u Englesku, najčešće na tečajeve jezika u Oksfordu i to često u društvu prijatelja, braće i sestara. Tamo dolazi na stotine tisuće učenika iz cijelog svijeta i oni su samo broj, nema individualnog pristupa, a s druge strane, klima je neprivlačna, nema mora, kiša je svakodnevica. A onda, oni u tim tisućama učenika uvijek pronađu svoje, govornike hrvatskog jezika i s njima se u slobodno vrijeme druže i govore hrvatski. U našoj školi djeca i mladi prvo uče dva školska sata, i intenzivno uz profesore, izvorne govornike jezika komuniciraju. Tijekom polusatnog odmora bave se sportskim igrama u dvorani uz animatora, a potom još dva sata uče i na kraju opet slijedi igra u dvorani. To je dobar način učenja i motivacije, a nakon dvotjednog tečajakaže Sandra.

Baziraju se na individualni pristup i predavače koji su izvorni govornici određenog jezika.

-Djeca lako uče jezike i to im prirodno dobro ide uz intenzivno učenje i strukturirano gradivo te individualni pristup svakom učeniku niti jedan jezik ne bi trebao biti problem. Pronašli smo i idealno mjesto za školu u prekrasnoj lokaciji osnovne škole Lapad. A uz nas u školi rade ponajbolji nastavnici hrvatskog, engleskog, njemačkog i francuskog jezika, koji su redom izvorni govornici – govori Sandra.

Osim tečaja nude i različite druge radionice, događaje, izlete…

Škola traje dva tjedna od ponedjeljka do petka, ukupno je to 40 školskih sati jezika uz razonodu i odmore. Tečajevi počinju od početne A1 razine do napredne B2 razine. U idealnom slučaju, ako dijete u prvom ili drugom razredu krene u školu, ide kod nas na A1, dvije godine. Treću i četvrtu godinu pohađa A2 razinu, petu i šestu godinu je na razini B1 te sedmu i osmu razinu B2. Nakon toga sigurno će imati znanje za vrhunsku C1 razinu, a često i znati jezik kao izvorni govornik i to s 15 godina. Naša je procjena kako je riječ o vrlo isplativoj investiciji u znanje. Smatramo da u cijeloj Hrvatskoj a i u cijeloj jugoistočnoj Europi jedino mi i „Euroclub“ iz Šibenika (pored Aquaparka Solaris) nudimo mladima sve uvjete istinskog „Language School“. Znači uz tečajeve i sportske radionice, eventse, izlete, smještaj i hranu – objašnjava nam Tomislav.

Cijena dvotjednog tečaja jezika u Queen Mary školi stranih jezika je oko 500 eura, no za domaće je to 1 750 kuna. Djeca i mladi na kraju svakog tečaja dobivaju certificiranu diplomu. Nakon 40 pozitivnih recenzija i ocjene od 5 zvjezdica na najpopularnijoj internetskoj tražilici na Googleu, Sandra i Tomislav odvažili su se i na ovaj intervju u nadi da će roditelji prepoznati njihovu ideju kao nešto pozitivno i korisno u razvoju i obrazovanju svoje djece.

Ljetna škola u našem Gradu je od 18.do 29.srpnja te pozivaju se svi koji kroz rad, zabavu i druženje žele učiti strane jezike uz promotivne cijene.

Tečajevi jezika će se održati u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku.

Nude se tečajevi

engleskog razine A1, A2, B1, B2

tečaj njemačkog razine A1

40 školskih sati = 1.750 kuna*

* Ovo je cijena samo za djecu iz Dubrovnika

Za sve informacije obratite se s povjerenjem:

nfo@dubrovnik-language-school.com     095-7462979

www.dubrovnik-language-school.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here