-Nakon jučerašnjeg nemilog događaja gdje su se lokalni alkoholičari i narkomani i učenici pomorske škole gađali kamenjima u parkiću iza pošte Lapad te pritom oštetili jedno vozilo dok je par kamenja doletjelo u fasadu zgrade, zbog straha za imovinu i živote biti ću primoran, radi nedovoljne reakcije nadležnih tijela, ukloniti sve klupe iz parkića, te ću angažirati zaštitare da protjeruju sve koji se zadržavaju u navedenom – piše Vlaho Jelić, predsjednik kućnog savjeta jedne od zgrada koje se nalaze na tom području.

Cijeli je slučaj prijavljen PU dubrovačko-neretvanskoj, potvrdila nam je glasnogovornica, ističući kako su policijske ophodnje na tom području i zbog dosadašnjih prijava, pojačane. No, nikad dosad nije uočeno ništa zbog čega bi se krenulo u daljnje postupanje.

Jelić je isto pismo s nizom pritužbi na ponašanje pojedinaca na tom području poslao i gradskim službama i gradonačelniku, a kako je sve dosad bilo bezuspješno, u svom dopisu medijima ističe:

-Ako vi imate neko bolje rješenje voljan sam ga saslušati. Već više od dvije godine upozoravam na problem, međutim svi k’o nojevi zabijaju glavu u pijesak, i očekuju da će se problem riješiti sam od sebe. Ako vi draga gospodo koji ste odgovorni i plaćeni da sve funkcionira ne želite da vaši sugrađani budu dio rješenja, nije nikakav problem, onda ćemo mi postati dio problema, pa ćete imati multiplikatorni efekt povećanja problema, pa ćete vidjeti da sam bio u pravu kad sam vas upozoravao da prevencijom izbjegavate daljnji porast problema. 

Žalosno je da se u ovom gradu skrbi i brine više za životinje nego za sugrađane – zaključio je u svom dopisu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here