Zanimljiva situacija dogodila se nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. DUSTRA je formirala klub vijećnika s nezavisnim kandidatom platforme Dubrovnik naš Grad, bivšim HNS-ovim gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Kako je došlo do te suradnje objasnio nam je čelnik DUSTRA-e Željko Raguž.

“Nije riječ o nikakvoj koaliciji. U našem klubu svi imaju apsolutnu slobodu mišljenja i govora. Došli smo na tu ideju zbog činjenice da klub, koji mora brojati najmanje tri vijećnika, ima više vremena za govore za govornicom Vijeća, a preko kluba možemo i sudjelovati u Odborima Vijeća. Iza osnivanja kluba ne stoji ništa drugo, nego način djelovanja u Vijeću”, kaže Raguž.

Podsjetimo DUSTRA je i službeno potpisala koaliciju s HDZ-om o suradnji u Gradskom vijeću, nakon što je između dva kruga izbora dala potporu Matu Frankoviću za gradonačelnika.

Na pitanje je li DUSTRA, koja ima dva vijećnika, nekome drugome, primjerice SDP-u ili Maru Kristiću (MOST) ponudila ulazak u njihov klub, Raguž odgovara.

“Nismo s drugima o tome razgovarali. Nemam ništa protiv nikoga, da se bilo tko drugi javio, mi bi ga prihvatili”.

Trenutno je u Vijeću prijavljeno više klubova vijećnika, pa tako HDZ sa svojim partnerima čini jedan klub (7 vijećnika), DDS ima svoj (3), SJG svoj klub (3) i klub DUSTRA – Vlahušić (3). Ostali vijećnici nisu prijavili klubove, no nije još kasno, jer kad god tijekom mandata to odluče, mogu prijaviti klub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here