Nakon što su se brojne Dubrovkinje požalile kako dugo čekaju na rezultate papa testova koji su nekada znali biti gotovi tek za četiri ili pet mjeseci, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik nam je kazao kako se to od sada mijenja. Iz mirovine je povučena osoba zadužena za taj dio posla, a dodaje kako nije znao za ovaj problem te mu to do sada nije bilo tako prezentirano.

-To je jedan problem za koji sam doznao iz pisma pacijentice prije 15-ak dana. Onda smo krenuli u rješavanje problema, izgubili smo tjedan dana jer smo čekali KBC Split i pokazalo se da su oni otprilike u istoj situaciji kao i mi, problem je nedostatak osoba educiranih za taj rad. Nama je jedna takva osoba pošla u mirovinu. U međuvremenu smo riješili problem. Osobno sam kontaktirao ustanove koje obrađuju papa testove i riješili smo oko 2500 uzoraka prema KBC-u Zagreb i Vinogradskoj. Ovi uzorci iz Vinogradske i Karlovačke bolnice su već u srijedu vraćeni, dakle nakon tjedan dana u našu ustanovu i dio iz KBC-a Zagreb tako da vjerujem da će u ova dva dana pacijentice biti adekvatno kontaktirane – kazao je Bekić.

Također ravnatelj Bekić dodaje kako su u međuvremenu napravili preustroj rada te su vratili djelatnicu iz mirovine, a razdoblje čekanja će tako od sad biti od dva do tri tjedna, kako kaže Bekić. Napominje kako su se do sada svi sumnjivi papa testovi radili po žurnom postupku.

Brojne Dubrovkinje na nalaze papa testova čekaju po četiri mjeseca. Ako ih naprave u javnom zdravstvu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here