Gradski vijećnik Andro Vlahušić reagirao je današnje priopće Nika Kapetanića. ” Kada  su sve političke stranke u Dubrovniku, zauzele iste stavove u pogledu kontrole i nadzora nad najvrijednijom gradskom imovinom, ponovo se javlja čovjek koji nastoji ucijeniti Grad, nestvarnom i nevjerojatnom izjavom. Javnim novcem upravljati ćemo samostalno ili ne trebamo postojati. I to reče čovjek koji sebe smatra zaštitnikom dubrovačke baštine , temeljene na potpuno javnom upravljanju Gradom i Republikom.  Čovjek koji je zloporabio položaj i ovlasti te sebi nezakonito isplatio 598 tisuća kuna ili 200 prosječnih mirovina, navodi Vlahušić u priopćenju koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“U današnjem priopćenju gospodin Niko Kapetanić kaže „ Ustvari i nije bitan realni postotak koji ćemo dobiti (trenutno oko 30 posto), već da o onome što dobijemo samostalno raspolažemo. U slučaju „potpune kontrole i nadzora“ Društvo niti može niti mora postojati. Ne mora jer Grad već ima Komunalni odjel i Zavod za obnovu.“

Iskreno priznanje koje čekamo dugih dvadeset godina. Priznanje kojima se u potpunosti razotkriva osnovni smisao postojanja DPDSa koje je vodio Niko Kapetanić i par prijatelja. Javni novac građana Dubrovnika koji  dobijemo, prodajom karata ulaznice za zidine i ugostiteljskim najmom,  upravljamo  bez ikakve  kontrole i nadzora  grada Dubrovnika, kao ni državnih institucija.

DPDS da ponovim po tisućiti put je udruga koja sto posto prihoda dobiva od javne imovine, dubrovačkih zidina. Dosada je sa novcima  protivno svim zakonima u Hrvatskoj ugovarala radove obnove u četiri oka bez javnih natječaja, kupovala privatnu imovinu po unaprijed dogovorenim cijenama, a istu knjižila  na svoje ime. Prodavala godinama nefiskalizirane ulaznice za zidine, koje su više od dvije trećine bile plaćene gotovinom. Crnim novcem, a to je svaki javni  novac, nad kojim ne postoji nadzor i kontrola kupovali su zaštitu, te proganjali ljude koji su pokušavali vratiti zidine gradu.  

Kada  su sve političke stranke u Dubrovniku, zauzele iste stavove u pogledu kontrole i nadzora nad najvrijednijom gradskom imovinom, ponovo se javlja čovjek koji nastoji ucijeniti Grad, nestvarnom i nevjerojatnom izjavom. Javnim novcem upravljati ćemo samostalno ili ne trebamo postojati. I to reče čovjek koji sebe smatra zaštitnikom dubrovačke baštine , temeljene na potpuno javnom upravljanju Gradom i Republikom.  Čovjek koji je zloporabio položaj i ovlasti te sebi nezakonito isplatio 598 tisuća kuna ili 200 prosječnih mirovina.

Točno je: Ovakav DPDS ne treba postojati. Obnovom baštine treba se baviti Zavod za obnovu, sukladno Planu upravljanja svjetskom baštinom UNESCA. DPDS treba ga ugasiti, svu imovinu vratiti gradu Dubrovniku od koga je i potekla. Detaljno izviješće o radu u zadnjih pet godina treba doći što prije na Gradsko vijeće koje ga nakon rasprave , treba uputiti nadležnim institucijama”.

Andro Vlahušić ,  nezavisni Gradski vijećnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here