Dubrovačko-neretvanska županije reagirala je na tvrdnje vezane uz cestu Korčula-Račišće koje su na današnjoj konferenciji za medije predstavnici Kluba vijećnika Srđ je Grad/Nova Ljevica/Možemo!/Zaokret. U priopćenju koje u nastavku prenosimo u cijelosti iz Županije kako projekt nije šteta za lokalno stanovništvo te da u projekt do sad nisu utrošena sredstva Županije, države niti fondova EU.

“Projekt ceste Korčula – Račišće je dobar i veoma vrijedan projekt, kojim će se rekonstruirati cesta u dužini od 12 km, s biciklističkom i pješačkom stazom te javnom rasvjetom, a koja povezuje Korčulu i Račišće.

Projekt je pokrenula i vodi ga Županijska uprava za ceste, razvijan je u suradnji s građanima i ima potporu Grada Korčule, Gradskog kotara i svih mjesnih odbora s tog područja.

Ne stoje tvrdnje Kluba vijećnika Srđ je Grad/Nova Ljevica/Možemo!/Zaokret kako je on štetan za lokalno stanovništvo, jer kad bi tome bilo tako, Županijska uprava za ceste ne bi nastavila provoditi taj projekt.

Do sada u projekt nisu trošena sredstva niti Dubrovačko-neretvanske županije, niti države ni fondova EU.

Trenutno stanje projekta je da su prikupljene ponude za izvođenje radova, a zbog dopune građevinske dozvole i poskupljenja troškova izvlaštenja očekujemo novi ugovor o financiranju”, zaključili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijski srđevci prijavljuju Dobroslavića i Kaštelana Europi zbog, kažu, prijevare na tragu “afere Žalac”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here