“Mi kao organizatori nismo imali uvid u repertoar koji će performeri izvesti ali smo imali razgovor o vulgarnosti i poštivanju javne površine, uslijed nastupa došlo je do “iskorištavanja” date umjetničke slobode” – posuli su se pepelom po glavi organizatori svečanosti otvaranja prvog dubrovačkog gay bara nakon što su danas na sjednici Gradskog vijeća pljuštale kritike o vulgarnosti izvedbe.

Gradonačelnik Mato Franković je, performans na otvaranju gay bara Milk, na kojem je i sam bio uzvanik, iz gradske vijećnice danas nazvao degutantnim, vulgarnim i neprimjerenim Gradu.

Iz Milk bara su na navedenu temu uputili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na reakcije naših sugrađana, koje su vezane uz performance naših gostiju na otvorenju bara, ovim putem osjećajmo potrebu reagirati na iste.

Naime, mi kao organizatori nismo imali uvid u repertoar koji će performeri izvesti ali smo imali razgovor o vulgarnosti i poštivanju javne površine, uslijed nastupa došlo je do “iskorištavanja” date umjetničke slobode, koji je iskreno i u nama ostavio osjećaj neprimjerenosti.

Osvrt na izvedenu točku razvio je osjećaj uvrijeđenosti kod dijela ljudi zbog čega nam je iskreno žao. Cilj noći otvorenja bara bio je dobra zabava i novo mjesto za urbani izlazak na koji je nepotrebno bačeno loše svijetlo. Hvala na razumijevanju”, navodi se u priopćenju Milk Bara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here