Prva točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, koja će se održati 8. ožujka je rebalans gradskog proračuna, koji se kreditnim zaduženjem od 14 milijuna povećava i to za projekt zamjene rasvjetnih tijela javne rasvjete.

Grad planira podići kredit u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) s kamatom od 0.5 posto (ukupno 290 000 kuna) na 7 godina za zamjenu 3 755 starih lampa novom led rasvjetom.

Procjenjuju kako će time smanjiti godišnji trošak električne energije s 2 milijuna i 450 tisuća kuna na 384 000kn. Te tako godišnjom uštedom od 2 056 000 kn vraćati ratu kredita.

Prema podatcima u materijalima jedna lampa sa ugradnjom stoji 3 691,67 kune.

Osim toga proračun se mijenja i na stavki financiranja političkih aktivnosti, izborne
promidžbe i referenduma.

Nije riječ o povećanju niti o smanjenju već preraspodjeli sredstva političkim strankama koje su predložile zajedničku listu prema konačnim rezultatima izbora.

– Sporazum za redovno godišnje financiranje nije zaključen, sredstva koja su uplaćena koalicijskoj listi HDZ/HSU/HS moraju se rasporediti sukladno osvojenim mjestima u predstavničkom tijelu.

Slijedom navedenog sredstva koja su bila planirana za Hrvatsku demokratsku zajednicu je potrebno preraspodjeliti prema navedenom Zakonu za Hrvatsku stranku umirovljenika i Hrvatske suvereniste, te je stoga došlo do izmjena u Proračunu, stoji u materijalima za rebalans gradskog proračuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here