Danas, 28. siječnja 2022., nastavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik prisustvovali su stručnoj edukaciji za obrazovne djelatnike u srednjim školama za rad s učenicima s teškoćama.
Edukaciju na temu Učenici s autizmom (poremećajem iz spektra autizma) održala je doc.dr.sc. Jasmina Stošić pročelnica Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma.

Regionalni centar kompetentnosti Dubrovnik kontinuirano ulaže u jačanje kompetencija svih nastavnika Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i to kroz sudjelovanje u raznim oblicima stručnog usavršavanja i edukacije iz područja važnih za rad s učenicima s teškoćama. Tako je i ovom prigodom RCK Dubrovnik, u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirao edukaciju iz logopedije, socijalne pedagogije i edukacijske rehabilitacije. Edukacija je organizirana u četiri faze u trajanju od dva dana, a sastoji se od predavanja i vježbi interaktivnog karaktera.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedina je visokoškolska institucija u Republici Hrvatskoj koja organizira i izvodi sveučilišne studijske programe logopedije, edukacijske rehabilitacije i socijalne pedagogije te razvija znanstveno-istraživački i visokostručni rad u tim područjima s ciljem uključivanja različitih skupina u zajednicu, djelujući pritom prema pojedincu i socijalnoj okolini.

Današnja se edukacija bavila temama kao što su suvremeni pristupi invaliditetu učenika, specifičnosti osoba s poremećajima iz spektra autizma i definiranje razine podrške u njihovim obrazovnim potrebama. Navodeći primjere iz prakse ukazalo se na probleme s kojima se susreću obrazovni djelatnici u srednjim školama te na potrebu prilagodbe nastavnog programa u području stručnog obrazovanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here