– Iskoristili smo priliku da zamijenimo ministre Ćorića, Aladrovića i Miloševića. Svatko od njih je izrazito bitan na svoj način. Ćorić je u mojoj Vladi od početka, Milošević je simbol pozicioniranja HDZ-a i naše Vlade na desnom centru, on je srpski političar nove generacije koji je doprinio toleranciji i većoj uključivosti u hrvatskom društvu. Josip Aladrović jedan je od naših najmlađih ministara, zaslužan i za dijalog prema sindikatima i socijalnim partnerima. Ćorić je u mojoj vladi, prvoj i drugoj, obnašao važne dužnosti i bavio se izrazito bitnim temama i dao je zaista veliki doprinos, i u političkom smislu. Njemu sada slijede novi poslovni izazovi, to je naš dogovor od zadnjih 7,8 mjeseci. Što se tiče Aladrovića i Miloševića, oni su opterećeni s ovim novim okolnostima – no, ako se njima ne dokaže krivnja vrata ove Vlade su im otvorena, rekao je premijer na konferenciji za novinare nakon sastanka parlamentarne većine.

– Tri su osobe koje će biti novi članovi Vlade, što smo odgovorili već prije 20-tak dana, ali se čekalo s objavom dok ne prođu blagdani i dok se ne postigne dogovor sa sindikatima, rekao je Plenković pa otkrio tko su novi ministri.

– Imena su iscurila već ranije – to su Anja Šimpraga koja dolazi umjesto Miloševića, Marin Piletić koji će biti ministar rada i socijalne politike, a Davor Filipović bit će novi ministar gospodarstva i energetike. Riječ je o novoj generaciji političara, oni su jako mladi. Mislim da je sad čak šestero ministara rođeno u 80-tim godinama, što je znak pomlađivanja Vlade, rekao je Plenković.

Premijer je objasnio i da će dosadašnji ministar Ćorić postati viceguverner HNB-a. Rekao je i da mu je žao što Milošević i Aladrović odlaze.

– Svima je žao da ovih troje ministara odlazi, i meni je. Odlazak Aladrovića je korak nazad. Ako on riješi što treba u mandatu nove vlade, vrata su im otvorena. Isto kao i Milošević. Ako se žele vratiti, vratit ćemo ih, rekao je Plenković.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here