U Kulturnom centru Jadran, u klubu “Dubina” otvorena je nova samostalna izložba ”Requiem For The Dream” umjetnice Ivane Miloglav. Izložba je nazvana prema istoimenom audiovizualnom radu koji je premijerno prikazan u Kulturnom centru Jadran

Novi radovi dio su koncepta započetog 2018. godine izložbom Intro u Art radionici Lazareti, kad se prvi put pojavljuje lik HEART kao umjetničin alterego. HEART je anagram od Earth, a predstavlja lik Zemlje u ljudskom obličju koji živi na Planetu X gdje piše svoje priče. Želeći istaknuti drugačiju perspektivu, pomaknuto očište, drugi kut gledanja na stvari i događaje, HEART piše priče, scenarije, odnosno razne mogućnosti razvoja događaja.

Nastavljajući se na dosadašnje radove koji izazivaju čovjekovu percepciju, priča pobuđuje gledatelja/čitatelja da mijenja fokus gledišta te empirijski širi spoznaju o svijetu oko sebe.

Streaming sa otvorenja izložbe možete ispratiti na Facebook stranici Kulturni centar Jadran, a dostupan vam je i podcast u kojem umjetnica govori više o svom radu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here