Rimac Automobili počinju graditi kampus u Kerestincu, koji je, s oko 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine te cijenom gradnje od 200 milijuna eura, jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu. U obavijesti o početku gradnje kampusa koju je jučer tvrtka Mate Rimca dostavila Zagrebačkoj županiji, čija su nadležna tijela u srpnju ove godine izdala građevinsku dozvolu za tzv. prvu fazu gradnje proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa Rimac, navodi se da je izvođač radova tvrtka Facies iz Samobora, piše Novac.hr.

Za gradnju kampusa, podsjetimo, Rimcu je zemljište u travnju ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje. Mate Rimac je prilikom potpisivanja spomenutog ugovora poručio, među ostalim, kako je za kampus zatvorio financijsku konstrukciju te da želi početi s gradnjom što prije.

Trenutno Rimac Automobili s oko 1100 zaposlenika posluju na šest lokacija, pa se gradnja novog sjedišta tvrtke, u kojem bi se objedinili svi procesi, nametnula kao imperativ, pogotovo s obzirom na planove Mate Rimca da u idućih nekoliko godina broj zaposlenih poveća na oko 2500.

Kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. Za projekte krajobraznog uređenja, prometne infrastrukture, čeličnih i staklenih konstrukcija kampusa angažirano je još nekoliko partnera glavnog projektanta. Kompleks će, među ostalim, imati istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here