Peticijom koju su pokrenuli nezadovoljni roditelji u Konavlima, nakon što je na tamošnjem Općinskom vijeću donesena odluka o poskupljenju vrtića, prikupljeno je više od tisuću potpisa – stoji u dopisu koji je u ime roditelja poslao Andro Sukno. Roditelji traže ukidanje odluke kojom je došlo do povećanja cijene za vrtiće, te zahvaljuju svima koji su svojim potpisom izrazili nezadovoljstvo odlukom općinskog vijeća  o korekciji (uvećanju) cijene vrtića.

Ovoliki broj potpisa je najjasnija poruka stanovnika Konavala da ne žele da se proračun krpi preko leđa vrtićke djece i roditelja – stoji u dopisu. U njegovom nastavku je sljedeće:

Pozivamo načelnika općine g. Boža Lasića  i općinsko vijeće u sastavu: Ivo Simović – HDZ, Tea Đurović– HDZ, Paula Janović – HDZ,  Pero Kapetanić – HDZ,  Mario Dimnić – HDZ,  Ivo Cvjetković – HDZ,  Ivo Radonić – HDZ,  Ivan Rodić – HDZ,  Miho Orepić – HDZ,  Ivan Diklić – HSS,  Jele Butijer Gleđ – HSS Antonio Bagoje  – SDP,  Ivo Car – DDS, da poštuju zakon o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, te da o ovoj odluci ponovno raspravljaju i istu stave na ponovno glasanje.

Također, mi roditelji tražimo sastanak sa načelnikom, gdje ćemo tražiti odgovore na naša pitanja, uz prisustvo medija.

Za kraj pozivam roditelje i stanovnike Konavala da u svojim mjestima priđu vijećnicima te traže izmjenu ove odluke, jer vijećnici su tu zbog vas, te jedino oni mogu ponovno glasati u korist svih nas – zaključio je u dopisu predstavnik roditelja Andro Sukno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here