Djelatnici Čistoće ovih su dana započeli s akcijom čišćenja, pranja i uređenja javnih odlagališta otpada na području grada Dubrovnika.

Radovi se provode kontinuirano te obuhvaćaju pranje zone odlagališta posebnim strojem miniwash-em, peru se spremnici, dotrajali ili oštećeni zamjenjuju novima, a pored toga uređuje se i okoliš samih odlagališta na način da se uklanja suha trava i granje.

“Nažalost, nije rijedak slučaj da se otpad na javnim odlagalištima odlaže izvan vremena predviđenog za odlaganje, često i oko samih spremnika, pa dolazi do curenja tekućine iz otpada i širenja neugodnih mirisa”, kazali su iz Čistoće.

“Apeliramo na građane da svojim odgovornim ponašanjem prema otpadu doprinesu urednosti i čistoći javnih odlagališta. Otpad odlažimo u večernjim satima od 19:00-03:00 svakim danom osim subotom, ne ostavljajmo ga izvan spremnika jer za svaku vrsta otpada postoji predviđeni spremnik na odlagalištu”, dodali su.

“Koristimo priliku spomenuti i problem nepravilnog odlaganja glomaznog otpada kojem nije mjesto na javnim odlagalištima. Ne ostavljajmo ga oko spremnika, već ga odlažimo u reciklažnim dvorištima. Također, usluga odvoza glomaznog otpada može se naručiti kod Čistoće putem telefona 0800 606 707. S malo truda i volje svi možemo doprinijeti ljepšoj slici našeg grada”, poručili su.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here