Po nalogu Sanitata, policije i Veterinarske inspekcije 17 pasa danas je poslijepodne krenulo prema Kaštel Sućurcu u tamošnje sklonište Animalis. U dubrovačkom azilu trenutno je pet veterinara i policija. Novinarima je izjavu dao Zvonimir Filipović, direktor skloništa Animalis, koji tvrdi da je šokiran uvjetima u kojima životinje žive i pita se, među ostalim, gdje su dosad bile institucije.

Sa Žarkovice se želi odvesti dio pasa, čeka se odvjetnica Društva za zaštitu životinja

-Ovdje smo pozvani od Grada Dubrovnika, odnosno Sanitata, veterinarske inspekcije i policije kako bismo pomogli ovim životinjama koje se nalaze u uvjetima koji su neopisivi i neshvatljivi. Ja sam prvi put u životu na ovom mjestu i doživio sam apsolutni šok, kad sam vidio gdje i kako borave životinje. Čuo sam puno o ovome mjestu, ali nikad nisam mogao zamisliti da je ovakva realnost. Životinje su apsolutno sve bolesne, ne pruža im se veterinarska njega nisu cijepljene, nisu čipirane. Ovdje borave u zastrašujućim uvjetima. Pozivam cijelu javnost Hrvatske da reagira, da spasimo ove životinje, kazao je Filipović.

-Ovi ljudi koji su ovdje pokušavali nešto napraviti u tome nisu uspješni. Oni to ne mogu i ne znaju napraviti. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo ovim životinjama koje sada uzimamo sa sobom, ali ja neću mirno spavati dok im ne pomognemo. Svatko tko ima dvojbu, pozivam ga da dođe ovdje, da pogleda i da uđe u dubinu ovog skloništa i uvjeri se sam, naglasio je direktor Animalis centra iz Kaštel Sućurca.

-Neću ulaziti u nikakve rasprave s ljudima koji ovo vode, oni me ne interesiraju, ovdje sam zbog životinja i njima ćemo pomagati. Pozivam sve koji to žele da dođu vidjeti životinje u naše sklonište u Kaštel Sućurcu da nam pomognu brinut se o njima i naći dom za njih. Pozivam sva skloništa i udruge koje žele zaštitit životinje u Hrvatskoj da dođu ovdje. Ovo je krizna situacija koju mi sami ne možemo riješiti. Ne znam zašto ovi ljudi, koji su dosad ovdje radili, nisu poslali vapaj za pomoć. Nitko tko voli životinje, ovo ne može gledati. S nama će danas krenuti 17 životinja. Upravo hvatamo jednu mamu sa štencima. Vrlo je teško. Životinje se ponašaju čoporativno. Ovo je početak. Ne znam gdje su dosada bile institucije i građani koji posjećuju ovo mjesto. Gdje su gledali? Ja sam u apsolutnom šoku. Cijela Hrvatska, koja ovo gleda, molim pomozite, zaključio je Zvonimir Filipović, direktor Animalis centra, skloništa za životinje, koje se nalazi u Kaštel Sućurcu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here