Sandro Sukno novi je trener Pro Recca, najtrofejnijeg europskog kluba, te aktualnog prvaka Europe, službeno su danas poslijepodne potvrdili iz ovog kluba, piše wpdworld.com.

U 31 godini života i nakon jedne sezone iskustva kao prvi tim menadžer (u Primorcu u Kotoru), Sukno će sjesti na klupu najuspješnijeg kluba na svijetu. Velika odgovornost, ali i veliko zadovoljstvo za prvaka čija je karijera prerano prekinuta s nepunih 28 godina, zbog ozbiljne bolesti srca.

Sukno se vraća u Pro Recco, klub za koji je igrao u sezoni 2011-12, a zatim od ljeta 2015. do veljače 2018., kada se oprostio – ne bez kontroverzi s upravom Ligurije – pokušavajući nastaviti igrati.

“Felugo je izabrao Hrvata jer je tražio mladog, ali karizmatičnog trenera koji će nastaviti Hernandezov posao. A Sukno nije uspio reći ne Pro Reccu. Hrvat ima vrlo malo trenerskog iskustva, ali je pomoćni trener Ivice Tucaka u reprezentaciji Hrvatske, a kao igrač ima zavidne rezultate” , piše wpdworld o našem Sandru.

“U ulozi trenera pokazao je vještine i ideje, pozorno sam ga pratio i povratne informacije, koje sam dobio, izuzetno su pozitivne. Sandro je osoba koja ima jasne ideje, razgovarao sam s njim ovih dana, gladan je pobjeda i pun entuzijazma, da otvori novi ciklus s nama: jedva čekamo da ga prigrlimo u Reccu”,izjavio je Maurizio Felugo.

– Kad me je Maurizio Felugo nazvao osjetio sam veliku čast, svi znamo što Pro Recco znači za vaterpolo. Istina je, mlad sam, nedavno sam počeo trenirati, ali sam zaljubljen u ovu ulogu i osjećam se spremno za izazov. Imamo jaku momčad, želim što prije početi pripreme za sezonu. Svjestan sam da vožnja Pro Recca znači samo jedno: treba pobijediti, poručio je Sukno na društvenim mrežama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here