Na parkingu RK Srđ u svibnju 2022. ostvaren je veći prihod u iznosu od 7.370,00 kuna u odnosu na travanj iste godine i zadovoljni smo kako postignutim rezultatom tako i dostupnosti parkinga za građane – odgovorili su nam iz “Sanitata”, gradske tvrtke koja gospodari parking prostorima u gradu.

Podsjetimo: od 1. svibnja Sanitat je dvostruko povećao cijenu sata parkiranja ispred RK “Srđ”, s 10 na 20 kuna, a od svoje odluke nije odustao niti nakon silnog negodovanja građana. Smanjenim korištenjem parkinga koji uglavnom koriste domaći ljudi koji dolaze u jutarnjim satima na placu ili neku od trgovina “u krugu”, građani su poslali jasan signal da im je cijena sata parkinga od 20 kuna previsoka.

PRAZAN PARKING: Da, skupo nam je! – poručili su građani

No, u Sanitatu su ostali nepokolebljivi, odgovarali su kako je pravo gradske tvrtke da samostalno donosi odluke o visini cijene parkinga, te su to pojašnjavali željom ka povećanju profitabilnosti.

Pitali smo Sanitat zašto su povećali cijene parkinga ispred RK Srđ: “sve shodno profitabilnosti”

I, ako je vjerovati, bili su u pravu.

U svibnju su, dakle, uprihodili preko 7 tisuća više nego u travnju 2022. kada je cijena sata parkinga iznosila 10 kuna.

A građane su, ako ništa drugo, prisilili da zdravije žive i dulje hodaju.

Jer, iz Sanitata ponovno ističu kako je korisnicima PPK omogućen sat besplatnog parkinga u parkirnoj zoni 1, a također je korisnicima usluga Tržnice Gruž omogućen i jedan sat besplatnog parkinga u Luci Gruž.

Koriste li građani više parking u Luci od 1. svibnja?

Iznos najma plaćenog Luci Dubrovnik u svibnju veći je za 297,60 kuna, bez PDV-a u odnosu na svibanj 2021.

Na naš upit jesu li primijetili povećanu potrošnju kartica jer se među ljudima može čuti kako su visokoj cijeni pokušali “doskočiti” načinom izlaska iz parkinga nakon 15 minuta, pa ponovnim ulažanjem, iz Sanitata kažu:

Nije uočena povećana potrošnja kartica za ulazak, već je potrošnja kartica smanjena.

Eto, Sanitat je u svojoj nakani uspio, koliko su građani i dalje ogorčeni ovakvim potezom ne znamo, a ostaje za nadati se i kako je procjena o višemilijunskom ulaganju u rekonstrukciju gruške place isto pomno i racionalno izračunata, a na kraju krajeva i zbiljski opravdana i objektivno, u ovom trenutku, potrebna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here