Lijepe vijesti stižu s izbora za najboljeg sommeliera Europe i Afrike, a prenosi ih sommelier.hr – Hrvatski Sommelier Klub. Dubrovčanin Siniša Lasan koji je na natjecanju predstavljao Hrvatsku postigao je dosad najbolji rezultat otkad hrvatski sommelieri sudjeluju na međunarodnim natjecanjima, plasirao se na 11. mjesto. Njihovu objavu s Facebooka prenosimo u nastavku:

“Upravo smo ekskluzivno saznali naš predstavnik, Siniša Lasan osvojio je 11. mjesto!
Na gala večeri izbora za najboljeg sommeliera Europe i Afrike, pročitan je redoslijed najboljih 15 sommeliera i doznali smo odličnu vijest za Sinišu i za HSK. Nikada nismo bili tako visoko plasirani! Bravo Siniša, čestitamo!”, napisali su.

Izbor i natjecanje “Best Sommelier Europe and Africa 2021.”održano je na Cipru, u ASI-jevoj organizaciji. Pobjednik ove velike svečanosti sommeliera je Salvatore Castano iz Italije, drugoplasirana je Nina Jensen iz Danske a treće je mjesto osvojio Suwad Zlatić, zastupajući boje Austrije. Naš predstavnik Siniša Lasan, po osvojenim bodovima, plasirao se na 11. mjesto. Čestitke Lasanu na odličnom rezultatu, najboljem od nekog našeg predstavnika na dosadašnjim međunarodnim natjecateljim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here