Tko je poštar koji je i ove godine razveselio brojne Dubrovčane kojima je u njihove poštanske sandučiće ubacio božićne čestitke s rukom ispisanim najljepšim željama – pitanje je koje se zavrtjelo nedavno u javnosti nakon što su mu se brojni sugrađani zahvalili na tome, iako ga osobno ne poznaju.

E, pa poštar koji mijenja percepciju o tome da se pošti nitko ne veseli jer u sandučiće stižu samo računi i kojekakve opomene je 31-godišnji Željko Rančić, Slavonac koji je 2.siječnja 2020. doselio u Dubrovnik, nakon što je u Osijeku ostao bez posla. Željka smo dobili telefonski u Osijeku, budući i ove, kao i prethodne godine božićne blagdane provodi doma. Upravo se spremao na put za Budimpeštu, gdje će s društvom na doček Nove.

-Zašto dijelim Božićne čestitke? Da malo razveselim i obradujem ljude u ovom vremenu u kojemu smo svi malo “potonuli”. Nema nikakvog drugom razloga nego da im malo uljepšam svakodnevicu – jednostavno pojašnjava Željko svoju božićnu gestu kojom je već lani oduševio i stekao simpatije šire dubrovačke javnosti.

Za posao poštara se, kaže, prijavio na nagovor oca i majke koji su čitav radni vijek proveli u pošti u Osijeku, nakon što je ostao bez posla.

-Radio sam u jednoj kuhinji i nakon što sam ostao bez posla, roditelji su me nagovorili da se prijavim za posao poštara, što sam prihvatio. Prvo su mi rekli da ću ići u Istru, a nakon pola sata su me ponovno nazvali i rekli da idem u Dubrovnik. Dosta sam proputovao i puno ljudi upoznao, ali meni je Dubrovnik najljepši grad i evo iako sam sada doma, meni grad već nedostaje – ispričao nam je Željko.

Upitali smo ga zna li da mu stanari Montovjerne spremaju poklone kako bi na njegovu ljubav i dobrotu isto uzvratili.

-Javila mi je prijateljica, ali ja sam to napravio isključivo kako bih razveselio ljude i ništa nisam očekivao zauzvrat – skromno će Željko, poštar široke slavonske duše.

KOJA DIVNA GESTA: poštar im u sandučiće ubacio čestitku i poželio sretan Božić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here