Karolina Vidović Krišto tužila je PR-stručnjaka Krešimira Macana jer ju je u jednoj emisiji nazvao “spodobom”, što je tada podiglo popriličnu medijsku buru u Hrvatskoj koja se time bavila danima. Iako je prvo prvostupanjskom odlukom dosuđeno u njenu korist, drugostupanjskom odlukom Županijskog suda u Zagrebu njena tužba odbijena je kao neosnovana. Vidović Krišto uz to mora platiti troškove postupka u iznosu većem od 7500 kuna. Vijest je uz rješenje suda na svom Facebook profilu objavio upravo Macan.

“U svom rješenju sud je kazao kako je “spodoba” u navedenom kontekstu vrijednosni sud te da sukladno praksi Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda Republike Hrvatske političari moraju biti spremni istrpjeti puno više nego obični građani”, naveo je u objavi uz koju je objavio i citati iz presude, Macan.

“Suprotno tome, sud je imao u vidu da je tužiteljica politička osoba poznata javnosti, da su sporne izjave tuženika iznesene u sklopu rasprava u javnom interesu, kao i da izjave tuženika o tužiteljici nisu negativnije od izjava tužiteljice iznesenih u njenom političkom djelovanju protiv njezinih neistomišljenika u spornom događaju te je tužiteljica morala računati da će njezine izjave izazvati reakcije”, navodi se u presudi.

Podsjetimo, Macan je u jednoj emisiju u srpnju 2020., neposredno nakon parlamentarnih izbora Vidović Krišto nazvao “spodobom”, nakon čega ga je ona tužila te joj je prvostupanjskom presudom Macan morao platiti 8000 tisuća kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here