Nezavisna lista mladih u Dubrovačkom primorju će kao što su i najavljivali do sada sklopiti koaliciju s DDS-ovim vijećnikom, Perom Grošetom što im omogućuje većinu u Općinskom vijeću. Za predsjednika Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja bit će predložen, a vjerojatno i usvojen predvodnik liste mladih, Vlaho Mozara. Za njegovog potpredsjednika izabran je Pero Grošeta dok će mjesto drugog potrpedsjednika ostaviti za HDZ koji čini oporbu u ovome sazivu Općinskog vijeća.

-Sinoć smo se, u likovnoj koloniji u Trnovici, našli gospar Pero Grošeta i mi. Svi smo bili u kontaktu još od samih izbora, ali sada je zaključeno: Pero Grošeta (DDS), Ivona Svilarić, Petar Šimunović, Petar Lončar i Vlaho Mozara (KLGB) će biti nova većina u Općinskom vijeću Dubrovačkog primorja- kazao je za Dubrovniknet Vlaho Mozara.

Na vijeću će predložiti Pera Grošetu za prvog potpredsjednika, Mozaru za predsjednika vijeća, a mjesto drugog potpredsjednika ponudit će oporbi, kako bi, kako kaže Mozara sve strane bile zastupljene u duhu buduće suradnje.

-To je najviše i bila tema našeg jučerašnjeg razgovora, svi su slobodni o svom zdravom razumu podržavati ili protiviti se prijedlozima. Nikad se ne smije dogoditi da je netko protiv samo zato što ideja ili projekt dolazi iz drugog tabora – i takvo razmišljanje pozdravili smo svi prisutni na sastanku – rekao je Mozara.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja zakazana je za srijedu, 16. lipnja u 18 sati, a Mozara kaže kako već imaju planove i za drugu sjednicu koju će sazvati što ranije.

-Konstituirajuća sjednica će biti upravo to, isključivo konstituirajuća – da se što prije krene s radom. Mi već imamo u pripremi materijale za drugu sjednicu koju ćemo sazvati što ranije, na kojoj ćemo se početi baviti konkretnim problemima, a i nekima od naših prijedloga – kao npr. video prijenos sjednica uživo (za prvu sjednicu ćemo pokušati pozvati novinare ili pronaći neko slično rješenje da nam omoguće prijenos uživo) – zaključio je Mozara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here